Plassteeg 25 mrt 18 telling

Provincie stelt ontwerpateliers uit

139 ingediende zienswijzes én het nog uitblijven van advies van de commissie Mer leidden ertoe dat de provincie Gelderland heeft besloten de ontwerpateliers uit te stellen. De eerste zou op 31 mei zijn. ,,Vasthouden aan die datum zou geen recht doen aan de zienswijzes”, stelt provinciaal projectmanager Peter Muller’ in De Gelderlander van 17 mei.

,,We hebben er meer binnen gekregen en ze zijn veel inhoudelijker van karakter, soms vele pagina’s groot, dan we verwacht hadden”, zegt Muller. ,,We hebben met extra inzet gewerkt om de planning te halen, maar dit blijkt niet haalbaar. De verwerking vraagt fors meer tijd. Ook hebben we het definitieve advies van de commissie milieu effect rapportage nog niet binnen. En dat advies willen we wel hebben voordat we met het ontwerpproces willen beginnen. We willen, hoewel we ook de vaart er in willen houden, uiteraard wel zeer zorgvuldig te werk gaan.”

“Ik snap het uitstel, daar hadden we ook om gevraagd,”zegt Peter Spitteler, voorzitter van de stichting Wageningen Goed op Weg, “Maar wat het verder gaat betekenen weten we simpelweg nog niet.”

Het eerste ontwerpatelier is waarschijnlijk direct na de zomervakantie.

Lees hier het hele artikel in De Gelderlander