Dat heerlijke gevoel als de bus de file voorbij rijdt…

Ook Wageningse studenten houden zich bezig met de drukte op de Mansholtlaan. Eli Brouwer en Maureen Prikker ontwikkelden een nieuwe zienswijze voor het fileprobleem op de Mansholtlaan, De Stallen, inclusief berekeningen en tekeningen. Wij besteden natuurlijk graag aandacht aan dit alternatief! Er is een website De Stallen, maar je kunt het ook als pdf De stallen lezen.

Het idee is simpel: Gebruik de gratis carpool-parkeerplaats bij de snelwegafslag Ede-Wageningen bij de A12  naar de N781, plaats een bushalte en zorg voor een gratis busrit naar of van Wageningen. Zo kun je auto’s van de weg halen en de automobilist tijd besparen. Hierdoor neemt de file gestaag af. Vervolgens bouw je in fasen (!) meer parkeerruimte bij Carpool Ede A12.  Dit eindigt in de laatste fase in een parkeergarage De Stallen’.

Park&Ride oplossing

Citaat: “Het voorstel ‘De Stallen’ is gebaseerd op een simpel Park&Ride oplossing voor het verkeersprobleem op de Mansholtlaan: Er staat nu een file elke werkdag s’ochtends en s’avonds, dat is zeer onplezierig voor de autorijder. Maar het voelt fijn om in de bus voorbij de file te rijden over de busbaan. Dit gevoel willen wij de automobilist niet ontnemen!” In het openingsfilmpje op de website kun je dan ook zien hoe je in lijn 88 heerlijk  en snel langs de auto’s op de Mansholtlaan rijdt.

Wageningen nog mooier achterlaten

De studenten zeggen in hun uitleg in hun e-mail aan ons: ‘Wij zijn studenten aan de Wageningen Universiteit die na onze studie graag een nog mooier Wageningen achterlaten dan wat wij aantroffen voor onze studie. Omdat onze zienswijze nog niet tussen de 139 bestaande oplossing zat en omdat wij verwachten dat dit idee een positievere impact heeft op de lokale economie, bereikbaarheid, de sociale binding, ecologie, schoonheid van de vallei, betaalbaarheid en toekomst resistentie willen wij het idee  graag met u delen.’

Wij zijn met de studenten natuurlijk benieuwd naar de reactie van de gemeente, de provincie en anderen die dit idee inmiddels hebben ontvangen!

Update 29 augustus 2018: nu ook in De Gelderlander Studenten: gratis parkeren en bus tegen files op Mansholtlaan