Nieuws en Co bus in Noordwest

De Nieuws & Co bus in Noordwest

Dinsdagmiddag 10 april was de bus van Nieuws en Co van NPO Radio 1 in Noordwest. Het programma had via Marijke Kuipers gehoord van de plannen rond de Campusroute en de gevolgen daarvan voor het Dassenbos. Nieuws en Co wilde daar meer van weten en vroeg de mening van verschillende partijen over die plannen en had daarvoor  een aantal mensen gevraagd plaats te nemen in de bus. Geïnterviewd werden Peter Spitteler, Rob Jongman, Doortje Udo, Marijke Kuipers en Ingeborg Leeftink, allen inwoners van de wijk. Daarnaast was Anja Prins, statenlid namens de VVD, uitgenodigd.

Nationale Radio

We zijn blij dat er op de nationale radio aandacht aan de Campusroute en aan onze bezwaren daartegen wordt besteed. Helaas is zo’n uitzending niet lang genoeg om ook echt in gesprek te gaan. Dat doen we nog steeds graag en we roepen hierbij de provincie Gelderland nog een keer op om met ons het gesprek aan te gaan. Volgens ons hebben we een gemeenschappelijk belang: Wageningen leefbaar houden voor haar inwoners en aantrekkelijk voor bedrijven en de WUR. De conflicten met betrekking tot de Campusroute, die in de ogen van velen een slechte oplossing voor een ‘geframed’ probleem is, zouden beide partijen uit moeten dagen tot het zoeken naar goede, innovatieve en toekomstbestendige oplossingen om een goede bereikbaarheid van Wageningen te behouden, ook in de toekomst!

De uitzending is via de links hieronder terug te luisteren.

Deel 1 (ca 4 minuten)

Dit is een korte introductie, waarbij door Ingeborg en Doortje het belang van het Dassenbos geschetst wordt.

Deel 2 (ca 10 minuten)

Het gesprek tussen Nieuws en Co, de wijkbewoners en Anja Prins (VVD), Statenlid van de provincie Gelderland.

Social Media

Je kunt ons ook vinden op twitter en facebook. En wil je ons helpen Wageningen Goed op Weg onder de aandacht te brengen, dan kun je deze pagina verder verspreiden. Met de knoppen aan de rechterkant deel je deze pagina eenvoudig op de verschillende Social Media kanalen. Wij zijn blij met ieder beetje hulp!

Volg ons op facebook
Volg ons op twitter
© Copyright - wageningengoedopweg.nl